Simon Winstanley > Kirkland Street Studio Workshop

Project Facts



79m²

2004

Dalry, Castle Douglas

Glasgow Institute of Architects Design Awards 2004 – Commendation

Kirkland Street Studio Workshop

The studio / workshop is sited on sloping ground in the garden of an existing cottage. There are two simple volumes — a large garage and a studio / workshop with ancillary utility area and WC. The rear wall Is constructed in masonry to retain the higher ground and the other walls are timber framed and clad in cedar weatherboarding. The roof is finished in terne coated stainless steel with a glazed verandah along the south façade giving sheltered access from the house.

The studio has large timber sliding doors leading onto the verandah, heating is an underfloor LPHW system from a gas fired combi boiler. The high quality finishes were achieved on a very low budget.

Like what you see? Get in contact with us: